Caliber Pro Kamado

Caliber Pro Kamado

Pro kamado Benelux

Met grote trots mag ik jullie mijn samenwerkingspartner Pro Kamado Benelux introduceren.
Pro kamado Benelux is de Europese importeur van het Amerikaanse Caliber Appliances.

Caliber Appliances is de maker van diverse professionele high end, in- en outdoor keukenapparatuur, waaronder diverse gas barbecues, en een kamado.

Met diverse van deze apparaturen heeft Caliber Appliances awards gewonnen waaronder o.a. "a best new product innovation award" voor de ultra efficiënte Caliber Pro Kamado.

Caliber Pro Kamado

Caliber Pro Kamado

Pro Kamado Benelux geeft mij de mogelijkheid om te gaan werken met de Caliber Pro kamado .

Deze kamado is met de hand vervaardigd van top grade #304 roest vast staal (rvs), en is behalve in geborsteld rvs ook in diverse standaard kleuren leverbaar.
Ook kan je met diverse houten, rvs of gepoedercoate accenten deze kamado personaliseren.

(er bestaat zelf de mogelijkheid om indien gewenst de Caliber Pro Kamado in een eigen RAL kleur te laten poeder coaten)

De Caliber Pro Kamado houtskool grill is voorzien van een uniek dubbellaags geïsoleerd ontwerp met daartussen in een laag keramische isolatie, welke zorgt voor een uitstekende isolatie en warmteverdeling, waardoor er tot 40% minder brandstof wordt verbruikt als bij de traditionele kamado's.

Deze voor de hobby- en professionele chef-koks ontworpen Caliber Pro Kamado is gebaseerd op het model van de Japanse Kamado's en voldoet aan de hoogste eisen voor buitenkeukens.

 

Caliber Pro Kamado

Dankzij het gepatenteerde Flue-Way systeem blijft de warmte langer in de Caliber Pro Kamado circuleren, wat mede helpt aan het lagere brandstof verbruik.
Hierdoor verlaat de warmte de kamado niet rechtstreeks via de top, maar via een uitsparing aan de onderzijde van de deksel.

Caliber Pro Kamado

Ingebouwd rotisserie systeem

Wat de Caliber Pro kamado los van bovenstaande nog meer uniek maakt, is het gepatenteerde ingebouwde rotisserie systeem.
Deze accessoire vormt in combinatie met het gebruik van de Blaze Basket, een voor de kamado markt uniek grill systeem.

De Blaze Basket zorgt er voor dat het houtskool niet meer onder het te grillen product ligt, maar zich t.h.v. het te grillen product aan de achterzijde van de kamado bevind.

Het voordeel hiervan is dat druipende vloeistoffen niet, of aanzienlijk minder de kans krijgen om te verbranden, en voor bittere bijsmaken kunnen zorgen.

Caliber Pro Kamado

Caliber Pro Kamado

Nog meer voordelen

Neem al het bovenstaande, en vul dat aan met een aanzienlijk lagere gewicht, t.o.v. vergelijkbare kamado's, het eenvoudig vervangbare high heat seal van glasfiber (zoals inmiddels ook al op de Kamado Joe is verschenen).

Denk ook aan de niet meer aanwezige angst voor barsten in de dome door transport, oververhitting of sterke afkoeling.

En dan heb ik het nog niet eens over de looks gehad.
De Caliber Pro kamado straalt pure luxe uit, mede door het design, de toegepaste innovatie, de gebruikte materialen en de bouwkwaliteit.

Caliber Pro Kamado

Conclusie

Al met al voel ik mij zeer vereerd om een samenwerking aan te gaan met Pro Kamado Benelux, en daarmee tevens de kans krijg om met de Caliber Pro Kamado aan de slag te mogen.
Ik kan niet wachten om hem vies te maken.

Ik zeg "op naar een mooie samenwerking"

Mac 

Caliber Pro Kamado

Bedankt voor het kijken, en als het je het leuk vond, deel mijn passie.

7 gedachten over “Caliber Pro Kamado

    1. Ja hey, hij ziet er erg mooi uit, en ik ben benieuwd of hij alles waar kan maken.
      Hoe dan ook ben ik er zeer blij mee, en niet alleen met de kamado, maar zeer zeker ook met de samenwerking met de importeur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »