Castello Blue

Castello Burger Blue

Door mijn blog ben ik vorige week benaderd door Nienke vanuit een PR bureau met de vraag of ze mij een DIY (Do It Yourself) BBQ pakket mocht toesturen namens een foodklant.

Mmm, gratis bestaat niet, denk ik dan, en ik zeg dan ook dat ik graag meer zou willen weten over de inhoud van het pakket, en wat men van mij denken te verwachten.

Normaal gesproken ben ik er niet zo van als mensen mij iets willen opdringen, en hou ik vriendelijk de boot af.

Het is nooit mijn bedoeling om maar iets aan te nemen, om iets gratis te krijgen, of voor de heb, en dat geld ook voor mijn sponsoren. (Ik hoef niet iets voor niets te krijgen, zo zit ik simpelweg nou eenmaal in elkaar)
Ik heb vaker vleespakketten, en linkje ruilen e.d. afgeslagen, als blijkt dat ik niet achter de producten, of filosofie van het bedrijf staat.

Nienke geeft aan niets van mij te verwachten, maar hoopt dat ik enthousiast wordt van de kit, en dat ik lekker kan experimenteren met de inhoud.
Veel meer wil ze niet te veel onthullen, en ik geef aan, dat als zij een gokje wilt wagen, ik ook bereid bent om dat te doen.

Ik vertel haar, dat als ik het interessant vind, en ik denk dat ik er een leuk item van kan maken, neem dan van mij aan, dat ik er mijn best voor doet. (let wel, ik ben maar een amateur hè )
Als zij denk, dat zij mij enthousiast kan maken, en met bovenstaande in gedachten, dat ze mij het pakket op mag sturen. (maar het moet niet hè)

Ik beloof iig, dat als ik er niet achter sta, of dat ik het niets voor mijn blog vind, om welke reden dan ook, dat ik haar dan iig daarvan op de hoogte zal stellen.

Een klein weekje later, rijdend onderweg naar huis, vroeg ik mijzelf af wat ik nu weer te eten zou maken, maar bij thuiskomst blijkt er een pakket te zijn geleverd, en werdt mijn vraag dus beantwoord met een DIY hamburger pakket van Castello.
Er zijn slechtere avonden die je als blogger kan hebben hoor 🙂

Ik moet zeggen het ziet er in het eerste opzicht erg netjes en verzorgd uit.

De ingrediënten komen allemaal van Nederlands meest bekende supermarkt van Albert Hein, en zitten in een mooie houten krat.

Inhoud pakket:

• 2 pakjes Castello Burger Blue (blue cheese slices)
• 2 pakjes hamburgers
• 4 Italiaanse broodjes
• 3 trostomaten
• 2 uien
• 1 spaanse peper
• 1 krop ijsbergsla
• 1 pakje panchetta
• 1 bakje Zuid Afrikaanse sweetpepper chutney
• 1 blikje annanas schijven
• 1 potje augurken
• 1 fles Blazing Luke barbecuesaus

Castello Burger Blue

Tevens zitten er in het pakket, een aantal informatieve kaarten over de history van de hamburger, en wat blauwaderkaas is.

Castello Burger Blue

De hoofd act waar dit alles om draait is duidelijk de Castello Blue Cheese.
En laat ik deze nu net een aantal weken geleden zelf ook al eens hebben gekocht bij de Appie, en op mijn hamburger gedaan, bij het maken van mijn eigen Burger Buns.

Kijk daar wordt ik nou blij van, en hier kan ik dan ook wat mee.
Ik ben gek op allerlei soorten kaas, en dit soort kaasjes met blauwschimmel al helemaal.

laatst had ik bij de grilled peaches ook blauw chimmel kaas van Castello gebruikt. (onderste foto)

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Wat is blauwschimmelkaas

Blauwaderkazen hebben die typische blauwe aders door de schimmel Penicillium glaucum of Penicilium roqueforti, die tijdens de bereiding aan melk, of wrongel worden toegevoegd.

Na het uitlekken of lichtjes persen van de wrongel in de kaasvormen, worden de kazen droog gezouten, of gepekeld.
Vervolgens worden er gaten geprikt, zodat er lucht bij kan om de schimmels te laten groeien.

De zachte kazen liggen in vochtige rijpingskamers en worden daar regelmatig gekeerd en behandeld.
Hoe langer de rijping, hoe meer aders, en hoe krachtiger de smaak.

Aan de slag

Omdat de producten nog vers waren, ben ik maar meteen aan de slag gegaan.

Zo heel veel komt er niet bij kijken bij het maken van een broodje hamburger, en met alles binnen handbereik al helemaal niet.
Eerst de hamburgers bruinen, en een mooi ruitje geven direct boven de kolen, om deze vervolgens indirect verder te laten garen, met de blue cheese er boven op, zodat deze een beetje kan smelten

In de tussentijd de garnituur maken, en zodra de hamburgers klaar zijn, het broodje op maken.

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Voor wat de hamburgers betreft, zijn het helaas fabrieks hamburgers, en ondanks dat er naar mijn beleving veel slechtere soorten te vinden zijn, zijn ook deze voor het mooie te stevig van structuur.

Beter zou het zijn om je hamburgers of zelf te maken, en dat hoeft natuurlijk niet persé zelf gemalen te zijn, maar gewoon van kant en klaar gehakt (rund, varken, of misschien wel lam), of anders kant en klaar bij een goede kwaliteits slager vandaan.

Als je zelf je burgers maakt, dan hebben deze een lossere structuur, en mede daardoor krijg je uiteindelijk ook een sappigere hamburger.
Tevens is dan ook mondgevoel beter, waardoor je de hele beleving van het eten van je hamburger naar een hoger niveau tilt.

Castello Burger Blue

Ook de broodjes die in het pakket zitten zijn nou niet bepaald hamburger broodjes.
Het zijn Italiaanse bollen, en zijn veels te groot om de hamburger tussen te stoppen. (of is de hamburger te klein, Mmmm..........)

Ik moet eerst 3 happen van het broodje nemen voor ik überhaupt in de buurt van de hamburger kom.
Ik ben niet voor niets een aardige tijd op zoek geweest naar een voor mij ideaal hamburger broodje, en uiteindelijk blijkt, dat je die dus zelf moet maken.

Zie daarvoor mijn recept voor Burger Buns

Maar goed, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.
En dat gaan we dan ook maar niet doen, immers is de persoon die het pakket heeft samengesteld waarschijnlijk net zo bekend met barbecue als de meeste mensen.

En daar ligt mijn rol dan weer als blogger, om juist die mensen te laten zien dat er veel meer mogelijk is.

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Castello Burger Blue

Conclusie

Een aantal van de ingrediënten van het pakket, en dan met name de Zuid Afrikaanse sweetpepper chutney, en de Blazing Luke saus, zou ik zelf niet zo snel gekozen hebben, echter moet ik zeggen, dat ik het leuk vond (en lekker), om diverse combi's hiermee te maken, en heb dan ook prima gegeten.

Ik vind het leuk dat Castello de Burger Blue Slices op de markt heeft gebracht, want ik vind het een welkome aanvulling op de toch al weinige voor dit doel gemaakte toppings.

Voor mij als kaas liefhebber een blijvertje, maar ik kan mij voorstellen dat niet een ieder hiervan gecharmeerd zal zijn, daar blauwaderkaas toch wel een krachtige smaak heeft.

Als je de tijd, en mogelijkheid hebt, til dan je hamburger naar een hoger niveau, maak deze zelf, en neem er een passend broodje bij, of nog beter maak deze ook zelf.
(en ja ook ik maak wel eens gebruik van een "nood" hamburger, als het ff niet uit komt om zelf te maken 🙂 )

Castello Burger Blue

Eet smakelijk.

Mac

Bedankt voor het kijken, en als het je het leuk vond, deel dan mijn passie.

2 gedachten over “Castello Burger Blue

  1. Klinkt ontzettend lekker, zeker goede barbecue tips! Zelf ben ik fan van brioche broodjes voor bij de hamburger, lekker zoet bij al het hartige.

    1. Het is ook lekker Bart (als je daar van houd natuurlijk 🙂 )
      Nog nooit gegeten met een brioche, maar het zou mij niets verbazen als dat lekker weg hapt.
      Thx voor je reactie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »