Droom cadeau, een BIG Green Egg

Na een paar daagjes van huis te zijn geweest vanwege werkzaamheden elders in het land, kom ik vorige week donderdagavond eindelijk weer thuis, zegt mijn vrouw tegen mij “wil je eerst eten, of wil je eerst je verrassing zien ! ????

Maar dan moeten we wel ff de tuin in

Hè, wat lief …….verrassing ?
Nou, laten we dan eerst maar de tuin ingaan dan.

.

.
.
Ehhhhh, tja, wat moet daar nou inzitten ?………………………………Nou misschien dit !
.
.
Wow, dat meen je niet !!!!
.
Ja, daar sta je dan als geacht volwassene met een mond vol tanden, en een brok in je keel.
Omdat je het verdient hebt
Ik weet niet exact meer wat ik gedaan heb, maar het moet vast wel iets goeds geweest zijn 🙂
.
Mijn eigen Big Green Egg keramische barbeque, wie had dat ooit gedacht (nou, ik iig niet hoor)
De Moeder aller barbeque’s (mijn persoonlijke mening dan hé)
.
De week daarvoor, waren bij een populaire kookwinkel in Rotterdam geweest Kookpunt , (een erg mooie en grote kookwinkel, met heel veel artikelen) en waren we op zoek naar wat kerstcadeautjes, en daar lopen we dan natuurlijk ook altijd ff over de barbeque afdeling, gewoon ff lekker kijken/ voelen, en genieten.
.
Daar heeft mijn kleine deugniet die week natuurlijk reeds haar plannetje gesmeed met de hulp van Hans de BBQ-Expert van Kookpunt.
Big Green Egg XL
Foodmarket bij Kookpunt
Afgelopen zondag was er een Foodmarket bij Kookpunt, waarbij Jeroen Hazebroek een demonstratie gaf met Big Green Eggs.
.
Jeroen is Demokok voor Big Green Egg, Ceteraar, geeft demo’s en workshops, en is lid van Chefs-barbecue-team ‘De Zwarte Hand’. Een collectief dat bestaat uit onder andere Michiel Deenik (restaurant Visaandeschelde), Julius Jaspers (presentator Topchef), Jeroen Hazebroek (barbecue-goeroe) en toppatissier Hidde de Brabander (Dreams of Magnolia).
Tevens is Jeroen de eigenaar/ beheerder, van het druk bezochte Nederlandse bbq forum.
.
Het was erg leuk om ff met Jeroen te hebben gesproken, om wat van zijn ervaringen te leren, en om van zijn Parelhoen, en Picanha te hebben mogen smullen. (was erg smakelijk)
Thx daarvoor Jeroen.
.
.
Zo, hopelijk komend weekend tijd om mijn eitje in elkaar te kunnen zetten, en misschien zelf tijd om ff een testrun te maken.
.
Wort dus vervolgd.
.

Maar wat is nou eigenlijk een Big Green Egg !.

De Big Green Egg is gebaseerd op de Kamado techniek, een ruim 3.000 jaar oud Chinees kookprincipe van het koken in een kleien pot. De bedenker van de Big Green Egg, Ed Fisher, heeft deze techniek veertig jaar geleden gecombineerd met state of the art NASA-techniek. Hieruit is de huidige Big Green Egg ontstaan. Een vrijwel volledig van keramiek gemaakt multifunctioneel kooktoestel dat inmiddels over de hele wereld honderdduizenden fans heeft.

Keramiek maakt het grote verschil

De Big Green Egg is een ‘buitenkeuken’ waarin je alles kan doen. Uiteraard vlees, vis en groenten grillen, maar ook allerlei gerechten stoven, bakken, braden, koken en zelfs roken.
Wat de Big Green Egg vooral heel bijzonder maakt is de dubbele keramische wand. Hierdoor is de temperatuur binnenin de Egg tot op de graad nauwkeurig te controleren. Daarnaast kun je de Big Green Egg volledig afsluiten. De Big Green Egg gaat een leven lang mee en kan gerust het hele jaar buiten staan.
Niet voor niets zweren ook nationale en internationale topchefs bij de Big Green Egg. Zoals bijvoorbeeld drie sterren chef Sergio Herman. In zijn restaurant Oud Sluis heeft de Big Green Egg een vaste plek. En het in 2011 tot beste restaurant ter wereld gekroonde restaurant Noma (Kopenhagen) werkt zelfs met een hele rij Big Green Eggs!

Duurzaam

De Big Green Egg is niet alleen van buiten groen, maar ook ‘van binnen’. Door de perfecte controle van de luchttoevoer, is de hoeveelheid as minimaal en de verbranding optimaal. Hierdoor is het houtskoolverbruik slechts 20% van de conventionele bbq’s. De Big Green Egg gaat een leven lang mee en kan gerust het hele jaar door buiten staan.
.
Mac
.
.

5 gedachten over “Droom cadeau, een BIG Green Egg

  1. Een mooi cadeau, gefeliciteerd. Ik ben zelf een keramische BBQ’er en ik kan mij niks beters voorstellen om te BBQ’en. Het is lekkerder en makkelijker (want stabieler). Genieten en delen met ons 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »