Dutch BBQ Blogger Convention

Dutch BBQ Bloggers Convention 2015

Afgelopen zaterdag 21-2-2015 vond in Meppel de eerste editie van de Dutch BBQ Bloggers Convention plaats in Meppel, op de prachtige locatie van Gerben, en Marjanne Mulder van Comfort Trade.

Aanwezig waren 3 actieve Nederlandse BBQ bloggers, PitmasterX, Den Noskos, en ondergetekende, en was er een speciale gast Marco Greulich, beter bekend onder de naam Don Marco's (ja die van de gelijknamige en heerlijke rubs, maar ook blogger, en wedstrijd barbecuer) welke een demonstratie kwam geven van de Carson Rodizio, en omdat wij er toch waren, hebben we ook meteen gebruik gemaakt van de prachtig mooie Zuid Afrikaanse Braai's van Comfort Trade.

Ook kwam Harry Havinga nog even langs, om een tipje van de sluier op te lichten van de toekomst plannen van het Nederlandse barbecuen.

PitmasterX

PitmasterX (Roel), de organisator van deze bijeenkomst, is één van Nederlands actiefste BBQ bloggers met zijn blog http://pitmasterx.blogspot.nl, maar daarnaast denk ik nog bekender met zijn videokanaal op Youtube.

Met wekelijks een heerlijk barbecue recept geheel in zijn eigen herkenbare stijl gefilmd, heeft PitmasterX bijna 26.000 abonnees op zijn Youtube kanaal, en inmiddels al een kleine 3,5 miljoen weergaven.

Ben je nog niet geabonneerd op zijn kanaal ? ik zeg meteen doen, en laat je inspireren door zijn prachtige filmpjes.

Den Noskos

Den Noskos (Dennis) de man die barbecuend nederland op de kaart heeft gezet heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. (maar ik doe toch een poging)
Bekend van zijn barbecue blog http://www.bbq-nl.com
In 2007 begonnen met zijn blog, en sindsdien menig barbecuer geïnspireerd om ook met een barbecue aan de slag te gaan.

Mede eigenaar van het barbecue forum Het BBQ Genootschap

Mede organisator van de KCBS Barbecue wedstrijd BBQ Society Cook-Off

Wedstrijd barbecuer bij de Sea Side Smokers

En fanatiek jurylid tijdens menig KCBS barbecue wedstrijd in europa.

Don Marco’s

Met 40 titels in het barbecue wedstrijd circuit, waaronder wereldkampioen BBQ in 2008 en 2010 is Don Marco's iemand om rekening mee te houden, als het op wedstrijden aankomt.

Maar ook als producent van heerlijke barbecue rubs, grill kruiden, rookhout en tal van andere producten, timmert "The Don" aardig aan de weg.

Los van bovenstaande is zijn blog Don Marco's BBQ het kijken meer dan waard.

1e Dutch BBQ Bloggers Convention

Het idee van deze bijeenkomst is vorig jaar reeds ontstaan tussen een gesprek met Roel (PitmasterX), en Dennis (Noskos) op de Ruhrpott BBQ wedstrijd.

Het idee was, om met actieve barbecue bloggers onderling eens gedachten, ervaringen en tips uit te wisselen, onder het genot van een partijtje barbecuen.

Dat we nu maar met 3 nederlandse barbecue bloggers bijeen zijn, wil niet zeggen dat er niet meer zijn, alleen zijn de overigen "nog" niet bij ons als zodanig bekend.

Het ligt in de lijn der verwachting, dat we dit volgend jaar (of misschien wel eerder), willen gaan herhalen, en wie weet zijn er dan meer van de partij. (dus actieve barbecue bloggers laat van je horen).

Carson Rodizio

In eerste instantie, was het de bedoeling, dat we dit bij Roel thuis gaan doen, omdat Roel ook een afspraak had met Marco om de Rodizio uit te gaan proberen.

Uiteindelijk heeft Roel een aanbieding gekregen van Gerben, en Marjanne Mulder van Comfort Trade, om dit in Meppel te komen houden, waarbij we tevens gebruik konden maken van de mooie Zuid Afrikaanse Braai's.

Blake Carson, is een Kickstarter project begonnen om zijn Rodizio grill op de markt te brengen.

De Rodizio kit is een multi rotisserie grill accesoire welke op de meest voorkomende Weber barbecues, de grotere Kamado's, en diversen Braai's geplaatst kan worden, en daarmee je barbecue omtoverd tot een Braziliaans steakhouse.

Dat Marco hiermee een demonstratie kwam geven komt voort uit, dat Marco de Europeesche leverancier hiervan gaat worden.

Natuurlijk moest er ook gebarbecued worden, en Roel ging Chicken Tikka Massala, en een soort van Iberico skirt steak (ook wel Secreto genoemd) maken op de rodizio welke op een Weber was geplaatst.

Het was ontzettend leuk, en leerzaam, om een kijkje achter de schermen te krijgen van PitmasterX, en te zien hoe het in zijn werk gaat om die mooie filmpjes te maken.

Daar komt meer bij kijken dan ik in ieder geval had gedacht. (maar dat komt bij het gewone bloggen met alleen foto's ook hoor, misschien dat er daarom niet zo veel van zijn )

Home Fires Braai

Ook Marco ging inmiddels van kiet, en liet geen mogelijkheid van de Rodizio onbenut.

Alle spiezen waren wel bezet met o.a. Picanha, drumsticks, Pork tenderloin, worstjes, en ja ook aan de vegetariër was gedacht (een groente spies ha ha), en een heerlijke brood, besmeerd met zijn Chipotle boter.

Alles voorzien van rubs en kruiden uit de lijn van Don Marco´s (heerlijk, en had ik dat maar eerder geweten, dan had hij wat extra mee mogen nemen)

De combinatie van de Rodizio met de Home Fires Braai van Comfort Trade, was geweldig te noemen, en met ik denk, dat met een hele kleine aanpassing (lees een rooster, of beugel) de Rodizio de perfecte accesoire op de Braai zal zijn.
(en zoals ik begreep ging Gerben hier al mee aan de slag)

Kortom heb ik genoten van een ontzettend leuke en gezellige middag, een kijkje in de keuken gekregen van PitmasterX, leuke gesprekken gehad, heel erg lekker gegeten, en leuke tips en ideeën opgedaan, om mee aan de slag te gaan.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar, en ik hoop dan ook, dat we er volgend jaar weer bij zijn.

Dan wil ik in eerste instantie Roel bedanken voor het organiseren van deze 1e Dutch BBQ Blogger Convention, Gerben, en Marjanne Mulder van Comfort Trade voor de gastvrijheid, en het gebruik van de mooie Braai's, Marco voor de demo van de Rodizio, en het heerlijke eten, Dennis voor de tips, en adviezen, en Harry voor een tipje van de sluier van de toekomst van het Nederlandse barbecue.

Ik zeg tot volgend jaar.

Mac

Bedankt voor het kijken, en als het je het leuk vond, deel dan mijn passie.

2 gedachten over “Dutch BBQ Bloggers Convention 2015

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »