Blues hog spareribs

Spareribs with Blues Hog Rub.

Blues Hog rub. (ik mocht mij gelukkig prijzen, dat ik deze rub mocht winnen in de loterij, op de website van Noskos, welke beschikbaar was gesteld door Vuur en Rook)
Ingrediënten:

  • Vloeibare boter.
  • Bruine basterd suiker.
  • Vloeibare honing.
  • Nog een beetje Blues Hog rub
Bereidingswijze:

Wrijf de Spareribs, een paar uur van te voren met de Blues Hog rub in, en leg deze nog een paar uurtjes in de koeling (tot ongeveer 1 uur voor gebruik, en dan uit de koeling halen)

Ik heb de bbq voorbereid voor een sessie voor indirect bbq'en, met een variant op de 3-2-1 methode (in het geval met BabyBackRibs de 2-1-1 methode), met een richt temperatuur welke rond de 107 ºC ligt.

Na de 1e 2 uur, heb ik de spareribs voor 1 uur individueel ingepakt in aluminium folie, met daarin de onderstaande ingrediënten. (en dit is op gevoel gedaan)

Leg de spareribs, met de vleeskant op de folie, vouw het pakketje dicht, en leg de spareribs voor een uurtje terug op de bbq.
Na dit uur pak je de spareribs uit (bewaar het vocht die zich in de folie bevind), en leg deze weer terug op de bbq, voor nog een uurtje, en hierbij smeer je zo'n half uurtje later de spareribs in met het mengsel wat in de folie pakketjes lag, met een mooie glaze, en sluit de bbq voor het resterende half uurtje.
Eet smakelijk
Mac

Bedankt voor het kijken, en als het je het leuk vond, deel dan mijn passie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »