Het vuur de baas kop

Het vuur de baas – Dennis van Koutrik

"Het vuur de baas" is het eerste boek van collega barbecue blogger Dennis van Koutrik. Dennis die ook wel beter bekend is onder zijn blogger naam NOSKOS.

In dit boek legt Dennis in duidelijke omschrijvingen alle basistechnieken en beginselen van het barbecuen uit waardoor elke leek een echte pitmaster kan worden.

Het vuur de baas

"Het vuur de baas" is een "must have" voor elke beginnende barbecuer, en een mooi verzamel/ naslag exemplaar voor de meer hardcore pitmaster.

Ik zie mijzelf toch wel een beetje wat meer als een hardcore barbecuer, maar ook ik zal op z'n tijd zeker ff spieken in mijn exemplaar.

Alle geheimen van het BBQ Genootschap in één overzichtelijk handboek

In het vuur de baas vertelt Dennis over de vele soorten barbecues/ smokers die er tegenwoordig zijn, de diversen brandstoffen (waaronder houtskool, briketten, pellets) en de verschillende soorten aanmaak producten, die je hiervoor kunt gebruiken.

Tevens geeft Dennis uitleg over de indelingen/ opstellingen van de brandstoffen in de barbecues (direct, indirect, minion methode, snake, pizza), het onderhouden van je barbecues, het gebruik van diverse hulpmiddelen (tangen, rekjes en thermometers) tot het maken van je eigen rubs, en sauzen en injecties.

Het vuur de baas

Meedoen met een KCBS-barbecuewedstrijd

Maar daar houdt "Het vuur de baas" niet mee op, want ook het deelnemen aan barbecue wedstrijden wordt volledig blootgelegd. Van jureren tot deelnemen, en welk materiaal je hiervoor benodig hebt (lees o.a. tent, tafels, koeling, overnachten) maar ook wat er van elk team verwacht wordt, passeert de revue.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, worden er ook een aantal basis bereidingen besproken van de meest bekende stukken vlees, gevogelte, vis, groenten en fruit met de gewenste dome/ grill en kerntemperaturen, en worden er veelgestelde vragen hierover beantwoord.

Veelgestelde vragen over kip, kalkoen, varken en rundvlees

"Moet ik mijn pulled pork inpakken of niet?"

"Mijn pulled pork is al klaar, maar de gasten zijn er nog niet."

"Ik wil mijn ribs een dag van te voren maken, kan dat?"

"Hoeveel vet moet ik van mijn brisket afsnijden?"

Het vuur de baas

En om al dat geweld eer aan te doen, wordt er afgesloten met een aantal recepten waarmee de pitmasters in spe het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Dit alles gevat in een met mooie en passende illustraties vormgegeven 216 pagina's dik boek, ondersteunt door sfeervolle en mooi gestyleerde foto's van Simone van den Berg en Alexandra Schijf, kan het niet anders dat "Het vuur de baas" een bestseller gaat worden.

Het vuur de baas

Wie is Dennis "NOSKOS" van Koutrik

Dennis van Koutrik is als één van de grondleggers van de hedendaagse barbecue-scene en Nederlands bekendste barbecue blogger.

Naast zijn barbecue blog-activiteiten op BBQ-NL.com (al sinds 2007), is Dennis tevens mede eigenaar van één van de 2 Nederlandse barbecue fora "Het BBQ Genootschap", organisator van de BBQ Society Cook-Off, en lid van het Sea Side Smokers BBQ wedstrijd team.

Titel: Het vuur de baas
Auteur: Dennis van Koutrik
Uitgeverij: Carrera culinair
Verschenen: april 2017
Aantal bladzijden: 216
Genre: barbecue & grillen - buitenkoken
Beschikbaar als: hardcover, ebook
ISBN: 9789048837984

 

 

Bedankt voor het kijken, en als het je het leuk vond, laat dan een berichtje achter, en deel dan mijn passie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »